DODANIE ZDARMA NAD 30 EUR V RÁMCI SR!

Recept: Makovo-malinová torta
IMG 3646

Suroviny na tortu s priemerom  20 cm

Ingrediencie:

Maková piškóta:

– 100 g mäkké maslo

– 100 g práškový cukor

– citrónová kôra ( 1 ks citrón)

– 100 g vajcia (cca 2ks vajec)

– 70 g  hladká múka

– 30 g mletý mak

Plnka Diplomat:

– 250 g mlieka

– 1 vanilkový struk

– 60 g vaječný žĺtkov

– 50 g cukor

– 25 g múka

– 1,5 plátková želatína

– 150 g šlahačka

Malinovo- jogurtové mousse:

– 115 g malinové pyré

– 115 g biely jogurt

– 50 g cukor

– 3 plátková želatína

– 100 g šlahačka

Malinová želatína:

– 150 g malinové pyré

– 2 plátková želatína

– 1 pol. Lyž.. cukor

Malinové pyré: Robím to tak, že maliny, pretlačím a nakoniec maliny prepasírujem cez sitko. Nakoniec pridám lyžicu čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy.

Na makovú piškótu: Vyšľaháme mäkké maslo s práškovým cukrom a s nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme aj zľahka rozšľahané vajcia na dve alebo tri časti. Nakoniec vmiešame  hladkú múku a mletý mak. Pripravíme si 2 formy jednu s priemerom 20cm a druhú s priemerom 18 cm, ktoré vystlieme s papierom na pečenie. Hotovú hmotu rozdelíme na 2 časti, jednu časť vlejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a druhú časť do formy s priemerom 18 cm. Pečieme pri 180 stupňoch cca. 8 minút. Upečené pláty necháme úplne vychlladnúť.

Plnka Diplomat: Uvaríme hustý puding z mlieka, vyškrabaných semienok vanilkového struku, žĺtkov, cukru a múky. Odstavíme z ohňa, pridáme plátky želatíny namočené v studenej vode a potom ich dôkladne vyžmýkame. Keď vychladne puding na izbovú teplotu, zľahka vmiešame vyšlahanú šľahačku.

Malinovo-jogurtová pena Zohrejeme malinové pyré s cukrom, kým nezovrie, potom rozpustíme želatínové pláty vopred namočené v studenej vode. Primiešame jogurt. Keď vychladne na izbovú teplotu, zľahka vmiešame vyšlahanú šľahačku

Zostavenie. Do 20cm tortovej formy si vložíme piškótu s priemerom 20cm , na piškótu dáme zamrznutý malinový kompót, na kompót vylejeme plnku diplomat. Zoberieme si plát s priemerom 18 cm, položíme na plnku diplomat a jemne vtlačíme to plnky. Na vrch vylejeme malinovo jogurtové mousse a dáme do chladničky stuhnúť na jednu noc.

Malinové želé: Zohrejeme malinové  pyré s cukrom až do varu, potom v ňom rozpustíme plátky želatíny. Necháme trochu vychladnúť, potom nalejeme na jogurtovú penu a tortu dáme späť do chladničky, kým želé nestuhne.

Zdobenie: Zdobiť môžte ľubovoľne, napríklad šľahačkou, kúskami čokolády, čerstvými malinami…

Blog Súvisiace články